Konstuppdatering

Vad jag sysslar med nu


Jauvet-Palle beställde denna tavla av sig o sin dotter, så bytte jag ut bakgrunden mot Visby ^^ Än sålänge ser det lite skumt ut, men det kommer bli bättre X)


Cheyenne beställde en TRiX-producent-logga. Så jag gjorde denna bild som första utkast, så ska jag stilisera den nu ^^ Hon ska nämligen sätta den på en läderväska X)

Sommar och sol

Ja, go' vänner, nu är det tamejfan sommar på allvar. Juli har inte ens kommit, och det har redan slagits värmerekord på flera håll i landet. För att riktigt njuta av sommaren så har jag stuckit ut med familjen till Tjörn. Där har vi ett hus, ett av de högst belägna på ön, på Vetteberget med utsikt mot havet.

Och för att vara drömmande och salig vill jag formulera mina känslor för att bevara dem.

Jag sover lite längre än jag borde, främst för att värmen håller mig vaken, och inatt tvingade mig in i ett annat rum. Jag går upp när jag behagar, äter när det passar mig, och kan vandra omkring naken om jag så vill. Just nu sitter jag i bikini, ensam i huset, då föräldrarna jobbar och lillebror gett sig ut för att segla med ett par kompisar. Igår var vår familj ute på havet, och jag körde vår Utter i princip hela tiden. Vi lade till vid en ö strax utanför Kyrkesund där vi badade, snorklade, dök och åt vår medhavda bulgursallad.

När lillebror kommer hem väntar det pannkakor som jag stekte nyss, helt ekologiska ^^ Jag varvar matlagning med måleri, och har lite oljefärgsfläckar lite här och var. Jag har massa tavlor på gång, men tog ändå en liten paus för att ligga i solen. Allt som hördes var "grannens" glada borde collie-mix som skällde bakom skogsdungen, ett propellerplan uppe i himlen, vinden som susar i träden, fågelkvitter och surret från en humla som hittat våra gula rosor på altanen. När jag målat en stund till tänkte jag ta en promenad upp i skogen och spana efter tidiga kantareller. Sen kommer mamma, och då tänkte vi antagligen sticka till stranden och bada, för att sedan handla. Så målar jag innan jag går till sängs :)

Förra fredagen var det midsommar, och vilken midsommar sedan! Jennifer och Alexandra kom ut hit för att fira, och det gjorde vi minsann ^^ Vi knöt blomsterkransar åt oss själva, och Jennifer knöt åt två av barnen nere på ängen. Där kläddes också midsommarstången, med björkris och sommarblommor. Så dansades det runt den, med musikanter på gitarr och tvärflöjt i mitten. För de som ville blev det sedan traditionell fotboll, men vi gav oss upp till huset för att packa ner maten. Bord dukades upp i Jons båthus, där satt sedan alla familjer med gäster och sina middagar. Sill, potatis, nubbe, lax, jordgubbar, vin, cider, nybakat bröd, m.m. En häftig regnskur kom och dränkte de tappra fotbollsspelarna, men det lättade senare på kvällen. Vi myste i ljuslyktors sken, och Jennifer satte upp en liten eldshow med eldblåsning, medan jag sjöng och stod vakande med en brandfilt ;) Så sjöngs det, och dracks det tills det blev natt och tidig morgon. Så vill jag alltid ha min midsommar.


Livet är härligt, tavaritj vårt liv är härligt, skål!

Masjävlar

Nu i våras satte jag, tillsammans med teatergruppen Acting 4 Dummies(består av Stefanie, Frida, Hanna, Tim, Michael, jag själv o vår regissör Bosse), upp två föreställningar av Masjävlar ^^ De skulle spelat den ett år tidigare, men p.g.a avhopp kunde de inte det. Så efter en sommarpaus började jag på hösten, och fick rollen som Majvor ^^ För er som sett filmen: Majvor heter Barbro där, och är mamma till Jan-Olov som är hopplöst kär i huvudpersonen Carina/Mia. Hennes make begick självmord 5 år innan pjäsen utspelar sig.

Det var en väldigt lång förberedelse för bara två föreställningar, det hade varit roligt med fler :) Vi pratade om att kanske spela den lite till hösten igen, men det är inget bestämt :P

Premiären gick alldeles strålande, vilket var väntat eftersom genrepet gick åt helvete ;) Det sägs, inom teaterbranschen att om genrepet går åt helvete kommer premiären gå strålande. Men går premiären bra kommer andra föreställningen vara dålig :P Våran andra föreställning var ju också vår final, så det kanske jämnade ut sig, för den andra föreställningen var ingen katastrof ;)

Våra största motgångar drabbade främst stackars Hanna. På premiären hade hon en skadad, blå fot eftersom hon slagit i en tå kvällen innan. Men hon trotsade alla starka värkmediciner och ingen i publiken kunde gissat att hon hade så ont. Värre blev det nästa dag, eftersom hon under natten blev magsjuk, och lagom till nästa föreställning var hon orkeslös och helt tom på näring och energi. Men som den äkta skådis hon är bet hon ihop, och levererade lika väl som innan. Varje gång hon kom av scenen såg hon döende ut, men var livfull så fort hon klev på igen. Det enda problemet uppstod under en scen i första akten, då hon började på en scen som skulle komma först långt senare. Ingen annan märkte det riktigt, utom jag som visste att min karaktär inte borde vara inne på scenen just då. Publiken märkte det framför allt inte alls, så det var ingen större fara. Men vi hade ju missat en del, som hjälpte till att förklara storyn. Så under några minuter då bara killarna var på scenen började jag genast pussla manuset i mitt huvud, och insåg att vi kunde ta scenerna vi missat lite senare. Sagt och gjort, med lite omflyttningar klämde vi in scenerna och kunde sen fortsätta som om inget hänt :) Jag utnämndes drottning av improvisation för en kväll.. märks det att jag är stolt? ;)

Det var en väldigt rolig upplevelse, och jag hoppas att vi kan göra det igen ett tag i höst ^^


Majvor(jag) möter Carina(Stefanie) för första gången på åtta månader ;)

Kärringarna knyter blomsterbåge... men är det inte lite krystat?

Systrarna smuttar vin som jag försett dem med ^^

Steff, your legs are insaaane!

Bugar och bockar. Och så tackar vi vår eminente spelman, vår regissör och våra ljus- o ljudtekniker ^^

Och så en sista bild av Majvor

11:e april

Räfvens spelning var, som väntat, livlig och bra. Där slösade jag inga bilder, det sparade jag till den obligatoriska brottningsmatch mellan TRiX och Räfven som äger rum efter att Räfven spelat på Glödgan. Tyvärr var bara TRiXarna tre man starka, så det kunde ju inte bli någon riktig brutal brottning av det hela, men roande var det ändå ;)

Trixarna bytte om matchen till ära. Johan har hotat med skott i pannan till de som publicerar bilder av honom i sin vackra rosa skrud. Vi är ett par stycken nu som väntar på det skottet :P Erik var iförd en rendräkt, medan Klinga stoltserade i blå tights och Pax-mössa. Så vackert att man kan gråta

Klinga har övermannat självaste Loke(!) som här ses ligga iförd Spidermanmask.

Lokes oslagbara taktik: Sitta på sin motståndare

Se, folk fick till och med ta dricka-paus

"Släpp! Det är mitt vapen!"

"Oooh... darling"

Jag är inte säker på vad det är de sysslar med O_o

En helt fantastisk eldshow ägde också rum, ackompanjerad av Räfven. Den har jag på film, liksom delar av brottningen :P

Följande dag var en väldigt slapp sådan. Vi lapade mest sol, men det hände lite annat också:


Jag gick för att handla frukost med de ursnygga systrarna Sevelin ^^

Jennifers konstiga min är censurerad :P
Det där är lilla Herman. En 12 veckor gammal fransk bulldog. Han stal allas hjärtan. Vi satt ett blandat gäng av Trixare, Räfvar och civila och käkade frukost under bitter bakfylletystnad då plötsligt denna lilla ängel vaggar runt hörnet och mitt in i vår frukost. Han passades från famn till famn, och stal frukost där han kom åt, och alla satt i ett kollektivt: "Aaaw, så söt!" Sedan togs han ifrån oss av sin husse, och tystnaden sänkte sig över oss igen.

Hacky Sack!

Sen började det passas fotboll, och den for självfallet upp på taket dit Johan klättrade upp för att plocka ner den

Sedan drog vi till Vasaparken, de har tydligen en egen sån i Västerås ^^ Och till skillnad från Göteborgs så har denna en staty av sin namne ^^
Där hängde vi, fast sen blev jag tvungen att åka hem... Har inte sett mina fina vänner sen dess :( Saknar de väldigt, men hoppas träffa dem senast på Sevelinarnas kalas i Juli ^_^

Update - Roadtrip

Så, för att skriva ikapp lite under min bloggpaus:

Jag hade påbörjat ett fantastiskt roligt inlägg om min roadtrip till Västerås, men detta raderades helt utan mitt godkännande >.<
Så för att summera ihop det:

Fredagen den 10:e April återvände jag till Nefertiti, där Räfven ju hade spelat kvällen innan. Där stod den röda TRiX-bilen, men inga Trixare, så jag väntade... lite avsides, då Räfvarna höll på att packa ihop sig i sin buss och fara iväg. Jag ville inte att de skulle ta mig för något vansinnigt fan, där jag stod i Räfven T-shirt, och smög på dem.
Slutligen dök Klinga upp, med sin lurviga, mysiga border collie Baloo ^^ De hade varit på promenad, och Baloo hade lyckligt skuttat sönder alla vårblommor han såg. Strax efteråt dök även Johan och Erik upp, den sistnämnde i sällskap med ett par tjejer och en kille. Det utbröt spontanjonglering, som var nog så avancerat, medan Baloo roade sig med den lataste bollleken nånsin: Att ligga i sin säng i bakluckan, och helt sonika släppa tennisbollen till marken, se den studsa tills någon plockar upp den. Denna någon var jag just då. Så kastar man bollen till honom, han fångar den med minimal ansträngning, tuggar lite på den innan han släpper den igen :P

Tillslut packade vi ihop oss in i bilen. Jag och Johan samsades om baksätet, ihop med en del av enhjulingen samt en massa annan bråte... det var en oidentifierbar hög, som innehåll det mesta Oo
På vägen ut från Gbg talade de fascinerat om värmen, och Johan berättade att han joggat till bilen vilket gjort honom genomsvett på ett ögonblick. Klinga gratulerade mig över platsen bredvid den svettiga gycklaren. Ännu mer fascinerande än värmen fann de dock ett fartyg som låg i hamnen. Helt enormt, ansåg de det vara, vilket jag inte kunde hålla med om. Klinga förklarade att de bor ju vid en insjö, så de ser sällan stora skepp :P

När vi kommit ut på de stora, brusande motorvägarna började det genast planeras inför det ögonblick då TRiX-bilen skulle passera Räfvens minibuss. Att moona dem var det självklara alternativet, och återigen gratulerade Klinga mig över mitt resesällskap. Men så visade det sig att TRiX låg före Räfven, och det bestämdes att vi skulle möta dem vid någon lämplig mack. Macken som valdes var tyvärr stängd, låst, igenbommad och livlös så det fanns inget man kunde köpa annat än bensin. Men det fick duga. Den låg på andra sidan vägen, så man fick åka av på en avfart, ta en tunnel under vägen till andra sidan, vilket innebar att killarna glatt kunde moona Räfven då de passerade innan avfarten. Men de ändrade sig i sista stund, och snart stod Johan och Erik med uppknäppta skjortor, Johan viftande med en död hare. En roadkill. Så vrålade de lite extra och hoppade runt som galningar. När Räfven kommit fram till macken ställde sig alla herrarna för att beskåda det döda djuret, innan fotbollen rykte fram och det genast blev bollspel.

När det så äntligen var dags att fortsätta hade en "liten" omväg planerats. Färden styrdes nu mot Hornborgasjön, där en av Räfvarna känner nån snubbe som äger ett vandrarhem. Det blev ett väldigt farande in på småvägar som visade sig vara återvändsgränder, och klockan tickade på. Så efter en del felkörningar var vi äntligen på rätt spår. Det bar ut på en liten landsväg, förbi en massa trevliga gårdar, samt fornlämningar från vikingatiden, framförallt stenskepp. Jag kan fortfarande höra Eriks förtjusta tillrop varje gång han såg dessa; "Oh, kolla in den! Vad heter det när man tänder på fornlämningar?!"
Äntligen nådde vi fram till det hus vi sökt. Där fick vi komma in och kika på någon form av konstutställning som hölls i korridorerna... eller vad det nu var... i väntan på att maten skulle bli klar.

Så såg det ut mitt emot huset. Vid b-skylten hölls det loppmarknad, vilken Trixarna besökte. I huset fanns en liten flicka, som fann det mycket fascinerande att Johan och Erik inte bar några skor:
"Mamma, han där med brunt hår i tofs... Varför har han inga skor på sig?"
"Jag vet inte, det får du nog fråga honom om. Han kanske inte hade några med sig när han kom?"
"Mm... Eller så kanske han vill ha stickor i fötterna!"

Här åts det en utsökt måltid i den varma solen. Linsgryta med ris och en god öl till. Aaah....

Som tack för gott käk spelade Räfven, eller åtminstone ett par av dem (de som kunde få tag i instrument), ett par låtar för oss 10 åhörare samt otaliga tran-turister som förvånat passerade i sina bilar.

Så fortsatte resan. Här synes två väldigt trötta gycklare

En lite piggare chaufför

Vantar på fötterna? Ja, jag säger då det...

På grund av den lilla omvägen så blev alla, enligt traditionen, försenade. Men ändå inte så farligt som det kunde varit.
Kvällens roligheter får hamna i ett eget inlägg ^^

Kreativt skapande

Som en liten instickande uppdatering(ska redogöra för en himla massa som hänt) kommer här ett par bilder av gitarren som jag målade åt Alexandra i studentpresent ^^
Tyvärr hann inte baksidan bli klar, så jag har fått hem den igen för att avsluta det. Då kommer fler bilder X)

All characters belong to Disney/Pixar, please don't sue me! :P

RSS 2.0