Miserabelt sjuk

Blä och åter blä!

Drog på mig en förkylning för drygt en vecka sen. Den bröt inte ut ordentligt förrän på fredagen, och nu har det eskalerat. Igår nös jag konstant, och hostade en del. Idag har hostan tagit över, och det värker i lugnorna. Har dock ingen feber, så det är förmodligen ingenting allvarligt... men det gör det inte mer bekvämt.

Nu hoppas jag på en snabb återhämtning. Fyller ju år på onsdag! Yay me!


Finns inget bättre än ens favoritkatt när man är nere... Wish you were mine

And now for something completely differentNämen, titta, det är ju jag! Och så glad jag ser ut... Sån blir man av medeltidsveckan, antar jag. Det har gått mer än en månad sen den avslutades. Det innebär att det är mindre än 11 månader kvar till nästa - TJOHO!

Marielle våldfotade mig under ett skrattanfall, och jag skrattade bara mer av att hon satt o knäppte bilder. Lättroad kan man vara.

Hej hej till Mr Huggles i korgen, det var hans första medeltidsvecka ^^

Bullshit

Att SD skulle vilja hjälpa invandrare att integreras är ren bullshit. Åtminstone deras partiprogram talar om motsatsen:

Nej till arbetskrafts­invandring. Avskaffa instegsjobben för nyanlända invandrare. Svenska jobb ska gå till svenska medborgare.

Avskaffa modersmålsundervisningen vill de också. Helt och hållet. Vad är det som säger att man inte kan lära sig svenska, och bevara sitt gamla språk? Jag vet mååånga som lyckas, även i vuxen ålder. Och i skolan här har vi både svenska och engelska, plus ett tredje språk. Det berikar, man når ut till fler.
Barn snappar snabbt upp ett nytt språk. Jobbigare för äldre, de måste kämpa mer. De vuxna har ju antagligen studerat sitt språk i hemlandet, lärt sig grammatik och sådant vettigt. Precis som vi gör med svenskan. Varför ska inte deras barn få göra detsamma? Ska vi förbjuda nyfikna "helsvenskar" att plugga arabiska också? Persiska?


SD kräver inte bara att invandrare ska anpassa sig. De verkar förvänta sig att de helt ska förkasta sitt förflutna, sin familj, sin gamla kultur. Varför måste de kasta bort sin egen, bara för att kunna respektera vår? Jag är fullt övertygad om att man kan ta del av båda, utan problem.
Och hur kan man döma ut en hel religion, så snabbt och lätt? Som om kristendomen är någon förebild, som om den är fläckfri. Som om det inte finns skrämmande, kristna fundamentalister, som förtrycker sina kvinnor och bränner böcker?


Aah, den här bloggen blir som terapi för mig nu, att ge utlopp för alla tankar som ploppar upp. Lovar att berätta om min vardag också :P  Men detta är just nu en stor del av den ^^

Tankar om valet, SD, politik...

Jag kan se problem med dagens invandrarpolitik. Dels när man ser på vilka man släpper in, och vilka man skickar tillbaka. När vi inte kan ge rätt stöd åt de som behöver det, eller rätt uppmuntran. Det finns stort utrymme för förbättring, men tyvärr är inget system någonsin perfekt, för alla människor är olika.

Man kan visst diskutera integrering och invandring utan att bli kallad för rasist. Jag pratar ofta om det, och har aldrig anklagats för att vara främlingsfientlig. Allt beror på hur man diskuterar det, och vad man anser vara lösningen. Jag ser inte den islamisering som många pratar om, den är totalt främmande för mig. Jag ser däremot att med religionsfrihet befriar sig folk från religion. De som lever med religionen som ett tvång, inte den som valt fritt och helthjärtat.

Jag tycker inte det är vettigt att kalla varje SD-röstare för rasist. Många pratar om att man lägger en röst på SD för att få upp invandringen på agendan. Helt logiskt, folk röstar ju på Piratpartiet för att lyfta fram frågan om FRA och nedladdning. Men jag tycker det finns en viss skillnad, när man ser på hur partierna är utformade. Hur deras frågor formuleras... SD kommer med rena påhitt, de ljuger, vrider och vänder på allt. Det gör alla partier i viss mån, men SD's program är rentav skrämmande. De talar om en rensning av kultur, svenskheten ska bevaras - vad som är svenskt bestämmer de förstås själva. Vi föder för få svenne-barn - lösning=mindre aborter. Högre bidrag till de invandrare som är beredda att flytta tillbaka hem igen. Först ville de stoppa utom-europeiska adoptioner, nu vill de bara ta bort bidraget för det. De vill bevara "kärnfamiljen"... ärligt talat, hur många sådana finns det kvar? Ska man också förbjuda skilsmässor, för att inte splittra barnfamiljerna?

Folk talar om att invandrarna är överrepresenterade inom brott. Som om deras invandrarbakgrund vore den enda gemensamma nämnaren... när det i själva verket handlar om saker som låg utbildning, att man står utanför samhället. Det är ju därför bra integrering behövs, för att den som är ny i Sverige ska ha en god chans att lära sig vårt språk och vår kultur. Inte för att ge upp sin egen identitet och kultur, bara förstå och respektera vår. Precis som vi behöver respektera de och deras ursprung.

Mångkultur berikar, åtminstone i mina ögon. Som om Sverige skulle tappa sin kultur till förmån för en islamastisk? Knappast. Och vårat samhälle är väl snarare amerikanskt än "svenskt". Vi har ju förstås kvar en hel del fina traditioner, men jag kan inte se att de försvinner... med midsommar, bastubad, kräftskivor, m.m. Jag ser snarare många entusiastiska invandrare som glatt tar del av de.Jag blir också så vansinnigt trött på folk som kallar en "odemokratisk" och "gnällig" när man uttrycker sitt missnöje över SD. För i helvete, jag har aldrig sagt att jag inte accepterar eller respekterar att SD nu kommit in i riksdagen. Det betyder inte att jag måste tycka om det. När man hoppats och trott på ett resultat som sen blir något annat, om man som moderat hoppats på vinst när sossarna vinner istället - ska man då rycka på axlarna och återgå till morgonkaffet? Såklart får man vara missnöjd! Det är min demokratiska rätt att "gnälla" och ifrågasätta. Jag har inte skrikit rasist efter SDs partimedlemmar. Jag tycker de ska få chans att dela sina åsikter offentligt - hur ska vi annars kunna bemöta dem? Om vi vill peka ut deras väljare som onda är det klart att de inte vågar stå för sin röst. De skräms till tystnad, och talar inte om för någon vart rösten går. Då kan ingen föra en diskussion med dem, och förklara varför man anser att partiet har så väldigt galna åsikter.

Jag tar gärna diskussionen med SD:are, jag läser på ordentligt - deras partiprogram, riktig statistik, etc. Jag vill veta varför jag inte håller med dem, och kunna formulera detta sakligt för andra, utan att det blir pajkastning av det hela. Sen har jag svårt, väldigt svårt, att ha en SD-sympatisör till vän. Det drar inte jämt. Jag har vänner i alla möjliga partier annars, höger och vänster i Sverige står egentligen inte så väldigt långt ifrån varandra. SD är det första parti med åsikter som skrämmer mig... som ett extremt KD. För KD har jag inte så mycket till övers för heller - rättigheter till homosexuella är viktigt för mig. Men jag finner det lättare att diskutera med folk i andra partier. SD's politik håller liksom inte i sina sömmar, den har inget att komma med.

Det finns de som är större än jag... När de får höra att en vän röstat på SD vill de ta denne i handen och slå sig ner för att få reda på varför personen kände att det var rätt. Jag skulle inte palla, jag skulle bli så upprörd. Så ledsen. Besviken. Men bara för att jag på personligt plan inte klarar det tycker jag ändå det är superviktigt att man vågar tala om/med SD i stort för att ge svar på deras idéer. Jag önskar att partiledarna tagit fler debatter, men framför allt att media hade låtit dessa diskussioner få mer utrymme. Att man granskat partiet i tv, i tidningar, oftare och bättre. Man ifrågasatte ju alla de andra partierna friskt, men kritiken mot SD höll sig till största delen på internet, via bloggar och mindre artiklar.

SD vill leka martyrer. Det är alltid så synd om de. Och världen går under när en partimedlem attackeras. Ja, det är fullkomligt vidrigt och galet när någon blir misshandlad i politikens namn. Men det sker inte enbart hos SD-medlemmar. Det ger dock vatten på deras kvarn, då tidningarna bara har små notiser när angrepp mot SD:are sker, medan attacker mot andra partier ger stooora rubriker. Låt bli att slåss!


Jag skriker inte efter omval, åtminstone inte p.g.a SD. Däremot skulle det kunna vara en idé då så extremt få röster fick avgöra, och flera röstlappar ogiltligförklarades. Då vet man ju inte vad delar av befolkningen egentligen tyckte... Ett omval skulle knappast få SD ur riksdagen, folket har talat. Och större delen röstade inte på dem...
Hurra, demokratin fungerar!

WTF, Tommy Lindström?

Vad är det du sitter och säger, karl?I kvällens program av Efterlyst tog de upp Fredrick Federlays misshandel. Han blev påhoppad på gatan. Jag är inget fan av Federley, är neutral och måttligt intresserad, men tycker det är helt åt helvete fel att han blivit misshandlad... mer än en gång. Det är fel oavsett vem man är, vilket politiskt parti man än tillhör. SD, C eller MP, spelar ingen roll. Eller vem man ligger med, för den delen.

Så sitter Tommy, som ersatt Leif på TV3, och uttalar sig om fallet. De talar om att man som politiker och öppet gay ändå får räkna med såna här överfall... Tommy kläcker då ur sig följande:
"Ja eller också ska han då lära sig, och få gå i nån slags skola och lära sig, hur han rör sig på gator och torg utan att vara för provokativ, eller kontroversiell eller uppseendeväckande."


Qu'est-ce que fuck?!


Så det är alltså Fredricks eget fel att han blir påhoppad? Det är inte samhället, som fött idén att det inte är okej att sticka ut? Alla måste skala av sig sina egenheter, bli en grå massa, för att undvika att provocera andra?

Ingen jävel har rätt att ta till våld för att de stör sig på någon annan. Spelar ingen roll vad den personen klär sig i, eller hur "fjolligt" han för sig, eller vem han går hand i hand med. Precis lika lite som någon har rätt att våldta en tjej som klär sig utmanande... Varför är hon klädd som en slampa från första början? Kanske för att samhället kräver det av henne, för det är vad hon tror är ett måste för att man som tjej ska bli accepterad och få killar?

GAAAAH!!
Tänk på vad du har för roll, Tommy. Tänk på vad du häver ur dig i TV egentligen... Yttrandefrihet, ja, men snudd på hets mot folkgrupp, säger jag!

- Bögar, ni måste tona ner, folk blir upprörda förstår ni. Sluta fjolla, annars blir ni misshandlade, och det förstår man ju att folk vill slå er när ni beter er på det viset - skyll er själva!

Eller?

UppmuntranDe här killarna är något av det bästa som finns. Fabian och Pelle, från Gycklargruppen TRiX.

Mångkultur och mångsexualitet FTW!

Super duper dunderhelg!

Här sitter jag och chillar i Trixarnas lokal i Västerås. Det har varit kulturnattshelg, och idag är det degig söndag. Jag o Melli åker inte hem förrän imorgon, så vi har en hel dags chill. Det har varit fantastiskt hittills, och lär inte bli sämre... om än inte lika festligt.

Och ni som är över 18 och inte förtidsröstat - dra och rösta! Gör din röst hörd!

Ah, life...

Håhåjaja.

Så har sommaren i stort sett passerat, och jag fick inte ens vara med om hälften av den :P  Men jag fick å andra sidan uppleva Nya Zeeland den tiden, och det skulle jag inte byta ut mot några soldagar här inte.

Medeltidsdagar, och medeltidsveckan, har kommit och gått. Det var otroligt kul och fint som vanligt. Men också tungt, då gyckargruppen Jauvet la ner efter 14 års ihärdigt gycklande. De har förvisso inte gått under jorden, men det är ändå slutet av en era.
Jag kände mig oerhört hedrad då jag, på beställning av Jauvetkillarnas tjejer, fick göra ett porträtt åt respektive Jauvetare som tjejerna överräckte sista kvällen. Två skulle ha samma, men jag hann bara göra en, så det återstår en bild. Försöker få till det nu, men så bestämde sig den stationära datorn här hemma för att lägga ner. Det är den jag brukar sitta framför när jag målar av bilder... hoppas jag kan få till samma bild på laptopen >.<


Nu närmar sig också valet med stormsteg. Jag tycker det är för mycket cirkus av det hela, och jag är så hjärtligt trött på hur partierna vill smutskasta varandra. "Det här har de gjort fel, det här gör de fel, det här ska vi göra för att rätta till deras idiotiska tilltag" - säger de... Jag bryr mig inte, jag vill bara höra: "Såhär ser det ut, och det funkar inte. Såhär vill vi ha det, det här är våra förslag."

Jag kan varmt tipsa om Magnus Betnérs fantastiska blogginlägg, där han systematiskt bryter ner Sverigedemokraternas partiprogram. Jättebra för den som funderar att rösta på dem, och kan få se deras lögner målas upp. Också bra för den som vill ha lite kött på benen när det kommer till att diskutera med SD:are och andra sympatisörer.

http://www.magnusbetner.com/2010/04/sverigedemokraterna-del-1/
http://www.magnusbetner.com/2010/04/sverigedemokraterna-del-2/
http://www.magnusbetner.com/2010/04/sverigedemokraterna-del-3/
http://www.magnusbetner.com/2010/05/sverigedemokraterna-del-4-2/
http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/

Hade varit intressant att se samma vassa, pålästa kritik mot övriga partier... och se hur ärliga de är ^^

RSS 2.0