Seeeg
Ja, jag är verkligen dålig på att uppdatera här i bloggen.. hoppas ingen tycker det är jobbigt :P
Jag har så sjukt mycket att skriva egentligen, men jag har liksom ingen lust eller ork.
McDonald's är över, finito, jag har äntligen slutat jobba där :) Jag har ett deltidsjobb, typ timvikarie, på Chalmers Konferens o Restauranger nu... Förra veckan, och fram tills idag har jag ensam hållt i en vegetarisk buffé. Slitigt, roligt, varierande, slitigt, givande.. nämnde jag att det är slitigt? Så ser en dag ut, i korta punkter:
Jag har så sjukt mycket att skriva egentligen, men jag har liksom ingen lust eller ork.
McDonald's är över, finito, jag har äntligen slutat jobba där :) Jag har ett deltidsjobb, typ timvikarie, på Chalmers Konferens o Restauranger nu... Förra veckan, och fram tills idag har jag ensam hållt i en vegetarisk buffé. Slitigt, roligt, varierande, slitigt, givande.. nämnde jag att det är slitigt? Så ser en dag ut, i korta punkter:
- Arbetsdagen börjar 09.30.
- Alla dagar, utom måndag, måste jag möblera om(buffén hålls i en pub) den del där buffén hålls. Flytta bord, stolar, barstolar, etc.
- Hämta serveringsbord och värme-matvagn
- Fylla värme-matvagnen med vatten, genom att ränna mellan disken och puben med fulla vattenhinkar
- Starta igång självbemannings-kassan
- Ställa fram alla engångs-saker, och fylla på dessa... vilket kan inkludera en vända till källaren för att hämta mer
- Fylla de båda vattencisternerna med vatten, de rymmer nog en 15-20 lite vardera. Jag rullar ut dem på en vagn, men sedan måste jag lyfta dem över huvudet upp i sina hållare
- Hämta ett par brödbackar med bröd, samt frysbrickor för att hålla salladsbuffén kall
- Hämta salladsbuffén, och ställa ut den snyggt på frysbrickorna
- Hämta slevar, tänger, etc. till både salladsbuffén och den varma buffén
- Hämta den varma maten.. vissa dagar... ibland är någon av kockarna snäll nog att fixa det åt mig.
- Gå och hämta menyerna för dagen
- Ställa ut skylten om öppettider
- Under den första, döda, timmen kan man passa på att vika in bestick i servetter till pubserveringen på kvällen, eller fylla på med glas. Annars finns inget att göra.
- Rusch vid 12, hålla reda på vad som tar slut och springa efter mer. Fylla på serveringsfaten i salladsbuffén, ställa fram mer varm mat, mer bröd, fylla på med mer dricksvatten, etc.
- Stänga vid 13:00
- Plocka ihop överbliven mat från salladsbuffén, ställa på vagnen, och köra till kylen
- Skrapa av tomma fat, och ställa ihop på en diskvagn
- Sätta in överbliven varm mat i värmeskåpet, och ställa i köket
- Plocka ihop alla frysbrickor
- Käka lunch. All personal äter i puben.
- Lämna matbrickan i disken
- Torka av alla frysbrickor, hämta vagn och rulla ut dem till lådfrysen
- Rulla ut värme-matvagnen till disken, tömma den på vatten
- Torka av alla matrester från den, rulla tillbaka ut
- Torka av matserveringsborden, rulla tillbaka dem allihop till Kårrestaurangen
- Möblera om puben igen
- Torka av alla bord, ställa iordning alla stolar
- Sopa upp matrester och skräp från golvet
- Ta en Z-rapport på kassan (redovisning), ställa tillbaka den i ursprungsläge
Reaktioner
Trackback