Omfattande obligatoriska orosmoment

Jag har inte tid att sitta och blogga... men jag känner att jag behöver vrida och vända lite på mina dilemman.

Just nu är jag i full färd med en skoluppgift och ett konstprojekt. Skoluppgiften är tre sidor reflekterande text angående språk-veckan vi precis haft. Det har varit som en intensivkurs i språk, och nu ska vi utifrån litteratur och seminarier formulera våra tankar och idéer om språk i största allmänhet, och hur vi vill arbeta med språkutveckling och skrivinlärning i klassrummet. Tre sidor är inte så mycket, men det finns så mycket att säga och skriva om! Men att koppla det till litteraturen är desto svårare, där tas bara vissa moment upp... Språk är ju extremt omfattande, jag vet inte i vilken ände jag ska börja! Har en massa idéer, men att formulera dem är desto svårare.

Idag är vår enda "skrivdag" för den här uppgiften. Imorgon ska vi kastas in i två veckor matte och fysik, som sedan också ska avslutas med ett par textuppgifter. Det känns inte riktigt bra att inte hinna smälta det ena ämnet innan man ska ta tag i nästa.

Konstprojektet är från sommarens medeltidsdagar i Kungälv. Jag är i färd med att försöka göra en konstnärlig tolkning av "Friends-galan" som hölls på lördagkvällen. Här råder heller ingen brist på idéer, har skissat på en massa olika alternativ både i huvudet och på papper. Nu har jag fastnat för ett bra koncept, men det är fortfarande ganska omfattande. Just denna bilden ska sedan auktioneras ut till förmån för Friends, alltså vill jag vara säker på att bilden kommer kunna tilltala de flesta på något plan... det känns ju bra om de faktiskt uppskattar det de köper, och inte bara gör det som en god gärning.

Jag känner att jag inte riktigt har någon tid över till livet. Livet är bara något som händer just nu, utan att jag hinner med. Helgerna är den enda tiden till socialisering... vad händer när man är sällskapssjuk mitt i veckan då?

Måste lära mig att ta till vara på tiden bättre.

Godhet

Jag har insett något... något bra.

Ibland när jag är ute och går, särskilt sena kvällar, händer det att jag passerar mindre trevliga typer. Det gör väl alla då och då. Jag tycker det är obehagligt, särskilt när man får en kall blick, och räknar med att få höra någon dum kommentar om ens utseende eller klädsel.

Detta obehag grundar sig i min egen osäkerhet, skulle jag tro. Jag känner mig inte alltid helt trygg i mig själv, inte i något endaste avseende, fast det är bara ibland... andra dagar känner jag mig säker.

Hur som helst. Sist det hände, att jag mötte sådana typer (oftast ungdomar) dök det upp en tanke. Som ett mantra upprepade jag inombords: "Jag tror på det goda i människor."

Och vips så gjorde jag det. Och ungdomarna framstod som bättre individer, ingen sa något, ingen stirrade konstigt trots att jag för stunden bar medeltidskläder mitt i centrala Västerås.

Jag tänkte istället på den fina helgen jag just upplevt, och på alla fina kommentarer jag fått genom livet istället för de vassa, elaka jag kunde tänkas få.Så jag tänker tro på det goda i människan.

:update

Lite sneakpeak på det fantastiska resultatet! Är jättenöjd, och det är så skönt att ha fått undan en massa prylar. Det känns som ett helt nytt hem! Tack till mamma, pappa, lillebror som hjälpte till, och vänner också som var delaktiga på olika hörn ^^


Den nya sängen/bäddsoffan. Älskar den!

Soffa från den fina Jeanette, soffbord från Stadsmissionen, pimpat med lite IKEA-ljus... GLAD!!

Inredning

Lägenheten jag bor i har jag fått ta över efter en vän. Jag har haft den i mer än ett halvår, men har bara så sakteliga gjort om den till min. Han har hämtat nästan alla sina tillhörigheter, sist var det sängen. Det inföll dock turligt nog precis innan jag åkte hem till västkusten, så jag behövde inte åka och införskaffa en ny säng direkt.
Sen jag åkte tillbaka till V-ås har jag sovit på en madrass på golvet. Det är ganska bekvämt, men känns som om det skulle bli dåligt för ryggen i längden.

Så nu är föräldrarna och lillebror här över helgen, vilket inneburit IKEA-besök! Och vilket handlande det blev!
Vi insåg att ett besök till second hand-butik vore klokt, så vi tog en tur till Stadsmissionen. Där hittade jag ett soffbord, samt assietter o lite annat smått och gott.

Sen blev det en lååång dag på IKEA. Jag hade tänkt mig en ganska bred säng, så att man kan sova två om någon kompis ska övernatta, plus att det är lyxigt med stor yta. Men jag ändrade mig snabbt när vi hittade en säng som påminner starkt om en gammaldags bäddsoffa. Med tre stora lådor och utdragbar till dubbelsäng vann den storslaget. Det blev en massa handlande av kuddar och madrasser för att komplettera.

Ytterligare möbelinköp blev en fin-fin kontorsstol, en kökspall, och två sittpallar. Sen de sedvanliga inköpen av småsaker till köket, ljus, etc. m.m. so on and so forth.

Det är fantastisk tur att föräldrarna finns, och har möjlighet att komma och hjälpa mig på det här viset. Men nu måste jag fortsätta med det eviga IKEA-pusslandet!

RSS 2.0