Christchurch

Nu har jag spenderat tre dagar i Christchurch. Boendet är jättemysigt, Drifters Backpackers. Väldigt hemtrevligt, känns som ett vanligt hem. De har två hundar här också, stora och mysiga. Chippie och Flash heter de :)

Christchurch är större än Wellington, och känns väldigt... engelsk/brittisk. Många gamla byggnader, små parker med stora, gamla träd. Det känns som det har lite mer historia än t.ex Auckland som nu känns väldigt modern. De två senaste dagarna har jag vandrat runt i stan, till katedralen, museum och bokhandlar. Inne i katedralen tände jag ett ljus för alla jag känner som gått bort. Tänkte särskilt på min scoutledare Liam som gick bort i början av året... och strax efter jag tänt ljuset upptäckte jag att hörnet där ljushållaren stod var en liten scouthyllning. Det fanns en graverad skylt där det stod om scouternas grundare Robert Baden-Powell, han hade skänkt en fana eller nåt till kyrkan. Strax under stod ett vackert snidat bord med texten "Be prepared". Var Redo. Jag var inte alls redo för detta, jag satt och grät i en hel timme. Tänkte på Liam, på livet, på min resa, på hans resa. Saknar dig Liam.

Tidigt imorgon ska jag ta bussen till Invercargill, låååångt söderut. Där ska jag plockas upp av en familj som driver biodling. Jag ska antagligen vara där i två veckor, och hjälpa dem limma ihop bikupor. Låter inte så kul, vilket det heller inte är, men jag tror nog det blir riktigt bra ändå. Det handlar bara om 3-4 timmar per dag, och det är inomhus så jag slipper deras kalla, regniga ruskväder. Sen har de tre pojkar, mellan 3 och 8 år, och de ser jag fram emot att lära känna. För deras skull har jag köpt några Astrid Lindgren-böcker på engelska. Typiskt nog kunde jag inte hitta några Emil-böcker här i stan, trots att jag sett de på andra ställen.

Jaja. Ska bli fint att resa vidare, lite tråkigt att missa en del på vägen, men man kan inte se allt. Jag får åtminstone en bussresa genom garanterat fint landskap. Och då är ändå västkusten vackrare :)


Jag vet inte hur mycket internettid jag kommer ha på gården, så får se när nästa uppdatering kommer. Ha det fint så länge ^^

Kommentarer
Postat av: vera

jag tycker det där med bikuporna låter skitintressant! hur många har det på sitt cv liksom?? hoppas du får det bra där borta. kram på dig

2010-05-04 @ 17:25:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0