There's no place like home

Några dagar har passerat nu sen jag kom hem, men det har fortfarande inte riktigt sjunkit in... Jag är jätteglad att vara hemma i Sverige, resan i NZ känns plötsligt som något jag skulle ha drömt. Inte mycket har ändrats hemma på 6 månader, det är första gången jag är på ett bekant ställe på lika länge.

Det konstigaste är att gå på stan. Jag känner stan, men ser ändå en massa "nya" saker. Byggnader jag helt enkelt inte ägnat så mycket tanke innan, man blir så lätt hemmablind. Men nu upptäcker jag en massa, och måste liksom lära känna stan på nytt igen ;)
Det är ingen omställning att mest prata svenska, med vänner och familj och så. Däremot när jag går på stan så förväntar jag mig att alla omkring mig ska prata engelska. Hör jag svenska vill jag smyga fram och exalterat fråga: "Åååh, är ni från Sverige?" - folk skulle nog undra XD
Likadant på café. Jag kan prata svenska i kön med min kompis, men så fort jag ska beställa det jag vill ha vill jag växla till engelska :P

Resan över gick jättebra. Inga förseningar, inga problem. Bara jag som sov dåligt... Men underhållningen är verkligen fantastisk! De hade utökat den nu. Sjukt massa tv-program, serier, film, radio, CD, etc. Jag såg Simpsons, Family Guy, Cleveland Show, en ny dokumentärserie om Monty Python i 6 delar (rekommenderas).
De har en hel del premiärfilmer, väldigt nya, men sen också "Encore" som är en samling klassiket, men också en del nya bra titlar. De hade även alla filmer som vunnit Oscar för Bästa Film, en 40 stycken ^^

På flygplatsen väntade familjen (exklusive storebror som var på Arvika), samt två kompisar. De stod med svenska flaggan, skyltar som välkomnade mig hem, och min teddybjörn Mr Huggles som jag inte vågade ha med på resan :)  Mamma hade ordnat med svenskt smörgåsbord, så det blev fantastiskt trevligt - även om jag kände mig smått död, av sömnbristen. Kändes som om jag var packad, världen snurrade :P

Igår åkte familjen ut på landet, och lämnade mig ensam kvar i stan :P Jag vill vara kvar ett litet tag, och hinna bekanta mig med allt igen ^^

Sista natten med gänget...

...vilket gäng? There's only me, me, me! Jag är ensam, bland folk. Ja, för det finns ju några andra på boendet, flera som jag pratat och skrattat med... men det är bara ytligt umgänge, så som det ser ut när man backpackar.

Har inget emot att vara ensam nu, snart är det slut med det ändå :P

Men det är sista natten i Nya Zeeland, även om resan inte är helt slut. Inte heller bloggen är över, kommer skriva fler ord och bidrar nog med några fler bilder innan jag återgår till att skriva på vanliga kottekort-bloggen.


Ser nu tillbaka på nästan 6 månaders äventyr... Mycket har hänt, fast ändå inte sååå mycket. Finns de som sett dubbelt så många platser som jag, under hälften så lång tid. Men vad gör det? Jag är nöjd, kanske finns saker jag inte skulle göra om eller ångrar i efterhand, men på det hela taget har det varit fantastiskt! Har inte varit ordentligt sjuk, har inte råkat ut för några skador, nästan allt har gått smärtfritt och smidigt. Saker som för stunden var jobbiga känns nu mycket lättare i efterhand, jag känner mig stärkt av de och inte stjälpt.

Har träffat Ronja ett par gånger de senaste dagarna, en au pair-tjej som är vän med Louise. Vi sågs sist jag var i Auckland, så det var kul att mötas upp igen. Hon har "egen" bil, så vi har kört runt och sett en massa av Auckland :)


Väskorna är nästan helt färdigpackade, helt klara är de först imorgon. Nu ska jag fortsätta ta det lugnt, och försöka lugna mina resnerver. Ååååh, vill inte lämna detta fina land! Finns mycket som är dumt här också, men säg det som är perfekt? Älskar Nya Zeeland, av hela mitt hjärta!

All over the place

Så, lite bilder... Jag ska smälla upp några från raftingen också, men först får det bli dessa.
Bilderna från den guidade turen i Hobbiton är tyvärr "hemliga". Jag skrev på kontrakt att jag inte skulle publicera några foton jag tog, och jag tänkte hålla på det... ett tag i alla fall :P Kanske lägger upp någon som inte visar något hemlighetsmakeri ^^


Början av Tongariro Alpine Crossing. Öde, men vackert

Samma nationalpark, men på ett helt annat berg. Under molnen i bakgrunden ligger Mt Doom. Ringen är nära!

Kotte approves

Mount Dooooooom! Betydligt kallare och snöigare sen Sauron försvann

Jag och lejonungen ChaseEfter Hobbiton-turen blev det fårklippnings-uppvisning på samma gård. Muskulösa, unga män... det tycker väl alla om?

Så skulle "lammen" matas. Dessa är 5 månader gamla, och borde ha börjat med gräs redan. Men de har hållts på mjölk för att roa turister... och vem är jag att neka ett litet får sin nappflaska när den nu finns där?

It's the final countdown!

Ack ack ack... ack och ve! Snart är jag hemma, och oj vad det ska bli kul! Men snart ska jag lämna detta land, och åååååh sådan ångest jag får! Bara vid tanken!! Så snabbt man finner sig till rätta på en ny plats..

Nåja, ska skriva mer om det snart...

Jag ska se till att smälla upp lite bilder från sista tiden, innan resan är över. Vad har jag gjort nu sen Wellington?


  • Jag stannade tre nätter i Turangi, som sagt
  • Åkte till Rotorua. Där har jag klappat en lejonunge, tittat på varma källor, gått på museum, white water rafting, besökt Hobbiton, m.m.
  • Nu har jag återvänt till Auckland, spenderar sista veckan här... Sista veckan... Buhu!

Sir Ian / Gandalf

Sir Ian McKellen får ett eget inlägg med sina bilder!

Buketten jag köpte, och kortet jag målade... Skrev "You are a light in the dark" i kortet, plus annat där jag tackade honom för att allt han gjort, och allt han gör (särskilt inom HBT-rörelsen)

Jag ser inte ut som nån munergök, men jag är glad! Var väl nervös eller nåt :P Ian var en fena på att klistra på ett stort flin när kameran kom fram :P

Den fantastiska signaturen! Jag räckte fram kartboken som John Howe illustrerat, och signerade åt mig förra gången i Wellington. Ian blev hemskt fascinerad, han hade inte sett den tidigare, och undrade om jag verkligen ville at han skulle skriva i den också. Självklart! Och så fick jag detta ^^Nu är jag i Rotorua. Har gjort en del här, ska uppdatera med mer - kanske ikväll efter dagens äventyr.

Blahablaha

Jag har inte kommit mig för att uppdatera, hade tänkt ladda upp bilder men det krånglade en massa.

Så tänkte iaf skriva vad jag gjort det senaste:
Jag såg Sir Ian McKellen uppträda i Wellington, det var fantastiskt! Fick mig önska att jag kunde se mer av honom på scen, att jag kunde fått se honom när han var ung och ny inom teatervärlden :) Jag gav honom en jättefin bukett, med ett målat kort, som jag lämnade vid scendörren innan föreställningen. Efteråt gick jag til scendörren igen och väntade på att han och de andra skådespelarna skulle komma ut. De signerade bilder, m.m. Så jag frågade Ian om han gillade buketten, och det gjorde han ^^ Så fick jag en fantastisk autograf och en bild med oss båda, ska ladda upp de när jag har annat internet.

Dagen därpå åkte jag till Turangi, där är jag nu, fast bara några timmar till. Det ligger alldeles bredvid Tongariro National Park där de filmade delar av Sagan om Ringen - scener från Mordor, och Mount Doom ligger där. Igår var jag där och vandrade runt i parken, vid foten av Mount Doom och sedan uppe på ett annat berg vid en massa skidbackar ^^  Det var ägaren av vandrarhemmet här, och hans tre barn, som jag fick följa med dit.

I eftermiddag går bussen till Rotorua, som ligger nära Hobbiton. Så det blir ännu mer Sagan om Ringen innan jag åtevänder till Auckland för att åka hem. Det är bara 12 dagar kvar nu, innan jag tar planet hem! IIIH!

RSS 2.0