Dåligt uppdaterat

Jag vet, jag vet, jag är dålig på att uppdatera här. Men ingen fara, jag har inte glömt bloggen! Som en liten avstickare får ni läsa något jag nyss la upp på Facebook ^^  Håll till godo:
Ibland råkar man ut för konstiga, roliga saker som inte går att citera. Jag är en sån som samlar på roliga citat, i små anteckningsböcker. Det är underbart att ha minnena kvar... Men när det nu händer något riktigt konstigt, som man sedan skrattar länge åt, så sparar man det oftast inte på papper. Vilket är synd, för minnen kommer och går. Därför tänkte jag börja skriva ner ett par, allteftersom minnena kommer tillbaks och när de sker. Jag menar inte att skriva upp pinsamma händelser som andra råkat ut för, tanken är inte att hänga ut någon ;D

OBS! Förvänta er ingen kronologisk ordning!


Udda händelse #1, Stockholm
Jag hade åkt upp tillsammans med min mor för att uppleva huvudstan en helg, för en 5-6 år sen. Då skulle jag även passa på att träffa ett par internetkompisar. Vi bestämde att ses en viss tid på Stora Torget i Gamla Stan. Först kom Kim/Lancelon, och vi väntade en stund på de andra två tills de plötsligt ringde.
"Vi hittar inte dit!" sa de.
"Men ni bor ju i Stockholm!"
"Ja, men vi hittar ingenstans i Gamla Stan. Bara till SciFi-bokhandeln"
Så det bestämdes att vi skulle ses där istället. Så bäst vi står där utanför och väntar, ser jag två tjejer dyka upp som jag tror mig känna igen.
"Hej!" säger de, och försvinner in i butiken.
"Eh.. var det de?" frågar min mor.
"Jag... tror det" svarar jag, och följer in efter dem. Mycket riktigt var det de. Varför de bara passerat oss med en hälsning minns jag inte, de skulle väl kolla på något i butiken... O_o

Udda händelse#2, första fyllan, Medeltidsveckan 2007
Jag var något av en nykterist innan jag fyllde 18. Jag hade smakat de flesta sorters alkohol, känt av alkoholpåverkan, men hade ingen som helst önskan om att dricka eller supa mig full. Men på Mtv 2007 var det frustrerande att inte kunna följa med ut på krogen, jag skulle fylla 18 månaden efter. Så en kväll så lyckades jag smita in på Clematis utan minsta problem. Tanken var att jag skulle ta en hallondricka, men eftersom Tor skulle ha öl så hakade jag på den idén. 7-8 starköl ur krus senare reste vi oss för att raggla hemåt.
Själva fyllan i sig var väl inte så bisarr... Det var snarare morgonen därpå, när jag bakfull och likblek släpade mig till campingens toalett för att spy upp mitt innanmäte, som jag upptäckte något bisarrt.
I mitt vänstra öga hade jag fått en blödning. Inte vilken blödning som helst, den var perfekt hjärtformad! Var det något dåligt slags omen?

Udda händelse #3, första gången i Västerås
Jag, Marielle och Jennifer tog oss en minihelg mitt i veckan för att sticka till Västerås och se Trixarna spela Odens Kval. Det var en mörk eftermiddag i december 2008 som vi anlände med SweBus. Vi klev av bussen, och ställde oss i närmsta busskur för att få ordning på vår packning. Vi skulle möta min kusin senare för att äta middag, innan dess visste vi inte riktigt var vi skulle ta vägen. Det enda vi visste var att vi inte såg fram emot att kånka packning. Särskilt jag, som hade en stor IKEA-kasse full med Trix-tavlor.
När vi stått där i busskuren någon minut eller två, ser jag en man komma gående åt vårt håll. En man med dreads.
"Nää... lägg av..." tänker jag, "det vore för absurt."
Men visst var det herr Johan Holst som kom gående där. Vi hojtade lite försiktigt, och han såg förvirrat på oss.
"Nämen, det är ju ni! Jag kände inte igen er med tomteluvor på!" utbrast han.
Så fick vi komma med en sväng till Glödgargränd och ställa av oss packningen. Nej, Västerås är ingen stor stad.

Udda händelse #4, vår lägenhet Medeltidsveckan 2009
Som alla kvällar var även denna en sen utekväll. Inte så sen som de värsta, men ändå. Vi hade gått hem för att försöka somna tidigt. Jag och Marielle befann oss i det stora rummet, det som fungerade som sovrum och allrum. Jag höll på att krångla mig ur min medeltidsklänning genom att dra den över huvudet, men när jag väl gjort det kunde jag fortfarande inte se något. Det var mörkt, som om klänningen inte åkt av, men jag kunde ändå ana Marielle som satt på sängen... som om jag hade en tunn sjal framför ögonen. Jag kände mig genast för ansiktet, men inget täckte det.
Jag som trodde jag blivit blind! Men det var bara Jennifer som släckt lampan...

Udda händelse #5, vänner i Eskilstuna
Sista helgen i augusti 2009, jag var på besök hos kusinen i Eskilstuna. Det var Fringe Festival samtidigt, och vi besökte ett fåtal programpunkter. Kusinen Elin gick till infotältet, och jag kom strax efter. Då plötsligt petade någon till mig, och jag såg mig om. Linnea och Alexandra hade smugit sig fram för att hälsa, och jag kramade genast om dem.
"Vi har en till här" sa Alexandra, och pekade på det vita tyget som hängde mellan henne och Linnea.
Jag tittade upp. Det jag hade trott var tältpinnar och tälttyg var ingen mindre än Erik Klinga på styltor.

Reaktioner

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0