Bullshit

Att SD skulle vilja hjälpa invandrare att integreras är ren bullshit. Åtminstone deras partiprogram talar om motsatsen:

Nej till arbetskrafts­invandring. Avskaffa instegsjobben för nyanlända invandrare. Svenska jobb ska gå till svenska medborgare.

Avskaffa modersmålsundervisningen vill de också. Helt och hållet. Vad är det som säger att man inte kan lära sig svenska, och bevara sitt gamla språk? Jag vet mååånga som lyckas, även i vuxen ålder. Och i skolan här har vi både svenska och engelska, plus ett tredje språk. Det berikar, man når ut till fler.
Barn snappar snabbt upp ett nytt språk. Jobbigare för äldre, de måste kämpa mer. De vuxna har ju antagligen studerat sitt språk i hemlandet, lärt sig grammatik och sådant vettigt. Precis som vi gör med svenskan. Varför ska inte deras barn få göra detsamma? Ska vi förbjuda nyfikna "helsvenskar" att plugga arabiska också? Persiska?


SD kräver inte bara att invandrare ska anpassa sig. De verkar förvänta sig att de helt ska förkasta sitt förflutna, sin familj, sin gamla kultur. Varför måste de kasta bort sin egen, bara för att kunna respektera vår? Jag är fullt övertygad om att man kan ta del av båda, utan problem.
Och hur kan man döma ut en hel religion, så snabbt och lätt? Som om kristendomen är någon förebild, som om den är fläckfri. Som om det inte finns skrämmande, kristna fundamentalister, som förtrycker sina kvinnor och bränner böcker?


Aah, den här bloggen blir som terapi för mig nu, att ge utlopp för alla tankar som ploppar upp. Lovar att berätta om min vardag också :P  Men detta är just nu en stor del av den ^^

Reaktioner

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0