"I'm gonna fuck you... softly"

Jag jobbade igår, stod stationerad på 4:1-kötten - stora burgare med andra ord. Dit räknas QP, McFeast och alla stora kampanjburgare. Just nu är det Arizona Grande som gäller. Blöh, säger jag på den, även om den inte är så svår att göra. Men jag gillar inga hamburgare som har bacon på sig >.< Det går åt så snabbt...
Annars var det ovanligt trevligt på jobbigt, mycket p.g.a musiken! Radion är nämligen alltid igång, RIX FM eller vad det nu är...och igårkväll bestämde de sig för att spela en väldans massa rockmusik! Tenacious D, Alice Cooper, Queens, etc. Mycket härligt! Jävligt gött med omväxling, så slipper man den jobbiga topplistan -.-

Föreställ er glädjen när "Fuck her gently" strömmar ur högtalarna! Jag trodde knappt mina öron X)

Hahaha, vet ni hur de förkortar den nya kampanjen? GTA!! "Great Tastes of America"... ser urfånigt ut! :D



Av någon outgrundlig anledning vill jag skriva ner hur det går till i köket... Ska försöka göra det koncist och lättsamt, så att åtminstone någon orkar läsa XD

Jag tänkte förklara basics: I vårt kök ser stationerna ut som följer:
  • Big och vanliga - här görs Bic Mac, Hamburgare och Cheeseburgare... Nu också Double Cheeseburger
  • Stora - McFeast, QP, Big Tasty (tidigare. Får se om den återvänder), och Arizona Grande för tillfället
  • BOPen - allt friterat, utom pommes frites. All kyckling görs här, vilket också innebär alla kycklingburgare
Big och vanliga är utan tvekan den stressigaste stationen. De hamburgarna går åt som smör i solsken, och det måste alltid finnas några färdiga i värmeskåpet. Och hur du än gör kommer någon alltid att plocka dina sista burgare, just som du bestämt dig för att du inte behöver lägga en full bricka eftersom det finns färdigt redan -.- En full "bricka vanliga" är 8 burgare. En full bricka Bic Mac är 4 stycken; de delas ju upp i 8 delar(locken/kronorna borträknat).
Gör du vanliga är det första du ska göra att lägga kronor och hälar för sig(överdel och underdel), och kronorna skall in i rosten först. När de är klara lägger man 8 kött på grillen, plockar ut kronorna och skjutsar in hälarna i rosten. Sen har man ca. 40 sekunder på sig att "dressa" alla 8 burgarna. Det är då man får leka med ketchup o senap-pistolen, och be en bön att ketchupen inte får för sig att ta slut. Sedan lök, en bit gurka, och sedan lägger man en skiva ost på det antal burgare som ska vara Cheeseburgare vilket oftast är uppåt 7 stycken. Så fort kötten är klara slår man lite salt o peppar-blandning över dem och "plockar" dem(skyfflar upp på respektive burgare). Sedan plockar man ut hälarna, och lägger dem överst... Man gör alltså allt upp o ner ^^

Annat blir det på Stora. Exempel på en full bricka Arizona Grande. På Stora skall köttet läggas först, för de tar mycket längre tid. Grande-kötten är ovala, och får bara ligga fyra på varje grill. När de är lagda plockar man upp fyra bröd, delar dem och lägger in kronorna i rosten. Under tiden passar man på att plocka fram kartonger/lådor/förpackningar åt dem, och fylla på sånt som kanske saknas på "dressbordet" där alla varor finns såsom ost, tomat, lök, sallad, etc. När rosten piper att den är klar upprepar man samma procedur som på vanliga: ut med kronorna, in med hälarna. Kronorna lägger man sedan i locket på kartongerna. Varje burgare ska ha två "klick/tryck" ur Pepparsås-pistolen, färsklök, sallad, två skivor pepparost och tre skivor bacon. Man får vara flink och se till att man är klar innan kötten är det, annars ligger de kvar på grillen och blir brända. När man kryddat kötten, och sedan plockar dem, måste man låta dem rinna av... så sjuuukt mycket flott blir det av dessa burgarna. Man lägger på köttet, hämtar hälarna, så är det klart ^^

Reaktioner
Postat av: Walkyra

Är du säker på att det inte var Bandit rock du lyssnade på på radion? För det känns mer somd eras stil;D



Det lät omständigt och stressigt det där du...

2008-10-08 @ 15:20:40
URL: http://minkatedral.blogspot.com
Postat av: Kotte

Ingen aning. Lyssnar - aldrig - på radio annars, aldrig självmant, så jag vet inte alls vad det var för kanal... Vi har inga rock-fans precis som jobbar där :P

2008-10-08 @ 15:39:33
Postat av: v

svar:jag hängde väskan på tork när jag kom hem så det var ingen fara :) ja stackars katinka har fastnat typ 3 gånger!



men guud mcdonalds låter som nån slags egen konstform!! så komplicerat

2008-10-08 @ 22:24:55
URL: http://veraiparis.blogg.se/
Postat av: Kotte

Skönt att höra... Hon får ta och laga dörren :D



Efter att tag har man ju rytmen inne, men det är därför det blir så svårt när det kommer en specialbeställning :P

2008-10-09 @ 11:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0