Medeltidsveckan


Bli beskyddare av medeltidsveckan!


Idag när jag kom hem efter en sväng förbi skolan och stan så fann jag ett brev innanför dörren. Det var från Medeltidsveckan, och de hade skickat med ett fantastiskt fint diplom! Jag har nämligen sponsrat de genom att köpa en timme :)  Det är en symbolisk grej, man köper en av medeltidsveckans alla timmar - antingen en specifik eller en obestämd. Jag köpte en obestämd för det fasta priset 1250:-
Men man kan sponsra med vilken summa man vill för att räknas som vän till medeltidsveckan. Men det är bara beskyddare som äger en timme ^^


Känner mig väldigt stolt nu, med ett så vackert brev! Hurra för oss alla sponsrare ^^

Fantastiska tumult!

Wow, senaste dagarna har varit ett riktigt tumult!

I fredags (11/2) bar det av till Stockholm igen då det var Halvägsan, alltså halvvägs till Medeltidsveckan. Detta skulle så klart firas med buller och bång på medeltidskrogen Sjätte Tunnan. Folk från när och fjärran sökte sig dit för att insupa medeltidsatmosfären, som ju annars är så förknippat med sommaren.

Jag åkte med ett gäng Västeråsvänner, ut på de hala snövägarna till huvudstaden, men vi kom alla fram hela och rena. Det var visserligen inte bara medeltidsstämning inne på krogen, då andra turister och konstigt pack också sökt sig dit. Folk som gärna sjunger allsång, men inte kan annat än jullåtar, dagisvisor och fylleskrål... Nej, finsång vill vi ha!

På krogen fanns också Bastardus Sans, gycklarkillarna som beställt backdrops av mig. Jag visade upp mina skisser, och de tyckte mycket om dem! Oooh, lycka ^^

Kvällen bestod av massa fina vänner, gott o dricka, och allmänt mys. Något som förvånande och gladde mig enormt var att en hel hoper främlingar visste vem jag var! "Kotte, som målar - Kotte, konstnären!" Kände mig oerhört glad, och det är lite bekräftelse på att jag faktiskt kan måla och att folk uppskattar det ;)  Att vara medelitdskonstnär är minsann inte fel!
Det var också flera främmande som gav mig komplimanger på mina kläder, som kallade mig för snygg och förklarade sin kärlek till mig. Inte bara läskiga fyllegubbar, utan normalt folk, haha! Självförtroendet och humöret var verkligen på topp den kvällen, och det var nog vad jag utstrålade ^^

Finaste momentet på hela kvällen var nog faktiskt när jag stod o talade med Bastardus-Putte. I hans nya gycklarhatt, med långa kanin/haröron satt en Jauvet-pin. De är jättesöta, små, röda med Jauvet-loggan på. Jag konstaterade att jag aldrig fick någon sån, att det inte fanns några när jag var intresserad av att köpa. Då plockade han av sig sin och gav den till mig! Det var nog den sista de hade sa han! Lyckan var total!! Pinen satt i min klänning resten av kvällen, och nu sitter den i min vinterkeps :)

Natten spenderade jag på vandrarhem tillsammans med en kompis som nyss flyttat till Gotland. Jag hade inget ombyte med mig annat än underplagg, så jag vandrade runt Stockholm i medeltidskläder nästa dag. Det roade åtminstone turisterna i Gamla Stan, och jag fick posera med några som ville ha bilder :PAnnars har det varit mycket plugg, men lite skola. Vi har så otroligt lite lärarledd undervisning, medan vi förväntas läsa och skriva i mängder hemmavid. Tentor och hemuppgifter i ett! Jag fick lite panik över en av uppgifterna när jag insåg att den var mer omfattande än jag först trott, och väldigt otydligt förklarad. Det låste sig helt för mig, började gråta varje gång jag försökte skriva. Så den blev jag inte klar med... men det visade sig ändå att den inte var så mycket att hetsa upp sig över. Man behövde heller inte lämna in, det var bara för ens egen skull man kunde göra det om man ville få respons från en lärare.


Nu är jag pepp och vill måla! Måla backdrops! Men jag har inte fått tag i tyg/duk att måla på, finns inte några konstbutiker i Västerås, inga som säljer dukar med rätt mått... Suck! Jaja, för lösa det på något sätt...

Stockholm x 2

Jag kan inte riktigt förstå hur jag orkar sitta här och skriva när jag har så mycket annat som också ska skrivas... Meeeen, vill få ur mig dessa rader i alla fall ^^

De senaste dagarna har varit helt fantastiskt trevliga! Senaste föreläsningen var i torsdags, och efter den följer nu en veckas hemmaplugg. Jag finurlar på hemtentan, läser kurslitteratur, för anteckningar kors och tvärs, och försöker ha annat på G i livet parallellt. Så för att hålla mig motiverad och glad, nyinflyttad och osäker som man är, tog jag mig en "shoppingdag" i Stockholm. Ja, jag har svårt att kalla det shopping, det ger en bild av en klädintresserad person som glatt sätter sprätt på pengarna i alla trendiga butiker.
Men inte jag inte! Jag besökte den alltid lika mysiga butiken Zapata för att köpa fler säckiga byxor, plus eventuella andra plagg. Trots ivrigt letande kunde jag inte hitta något annat än byxorna, men å andra sidan tre stycken sådana :)

Inne på Science Ficiton-bokhandeln stötte jag på Edgar Allan Poes samlade verk.
"Herregud, den måste ju kosta flera hundra!" tänkte jag, och vände bävande på boken för att se på prislappen.
För endast 163:- blev den min!

Därefter följde en fika med den fantastiske Putte, från f.d. Gycklargruppen Jauvet. Han och Nikis nya grupp Bastardus Sans har beställt två stycken "backdrops" av mig, alltså två stora tyger med bakgrundsmotiv de kan ha som scener till sina bibelhistorier. Ska bli superkul att göra! Men också klurigt, man får se hur det går...

Resten av tiden spenderade jag åt att ränna in och ut ur alla tänkbara butiker (nu börjar det likna shopping!) i jakt på t-shirts o andra toppar... eller en kjol, rentav... vad som helst! Men kunde inte hitta något alls... Var det något som passade var det inte tillräckligt bra för det skyhöga priset.
Jag gav helt enkelt upp klädletandet, och investerade istället i en lagom billig, och lagom stor kaffekokare ^^ Så nu kan jag avnjuta riktigt bryggkaffe, istället för det bristfälliga Eldorado-snabbkaffet.Så, efter lördagens strapatser i Sthlm fortsatte jag med det eviga plugget. Det som såg ut att bli en tämligen händelselös söndag blev något mycket finare!

Jag blev tillfrågad av en vän om jag ville följa med till Stockholm samma kväll, för att gå på "Skeppis" och dansa folkdans.
"JA!" svarade jag. Så vips var jag tillbaka i huvudstaden några timmar senare, och spenderade kvällen bland fantastiskt fina folkmusikmänniskor. Det blev inte så mycket dans för min del, det var många år sen jag gick på folkdans. Men väl en liten svängom, lite sång, och massa lyssnande till musik, prat och allmänt insupande av den urmysiga atmosfären.

Mitt i natten var vi hemma igen... och när så denna måndag grydde var det återigen dags att hugga tag i skolarbetet. Hemtentan börjar sakta växa fram till en färdig text, från alla anteckningar och utkast.


För att hålla hjärnan igång ska jag iväg och träna också. Satsar på ett sent pass, för att undvika trängseln på gymmet. Och håller inte det får det bli ett tidigt pass imorgon... annars kommer min hjärna bli till gelé och rinna ut över tangentbordet, och det blir ju så fasligt kladdigt och svårt att skriva hemtenta då.

Edgar Allan Poe, på sned. Kunde inte vända på mobilfoto -.-


Plugg-i-lugg

Tanken är väl att man ska läsa tills ögonen går i kors... right?

Pluggeliplugg

Så har vi två dagars hemmaplugg... Igår blev inget sådant gjort, då jag istället tog tillfället i akt och besökte kusinen i Eskilstuna. Hon har nyss fött barn, och jag har längtat efter att få skåda det lilla underverket. Jag kom med presenter och bjöds på lunch, fika och massa babygos. Min faster tittade också förbi, tillsammans med myshunden Ville.

När jag kom hem framåt kvällen hörde Jeanette, en kompis, av sig och undrade om jag ville gå på bio. Tack gärna! Hon hade gratisbiljetter till The King's Speech. Ofantligt bra film! Se den om du har chansen!! Hoppas verkligen Colin får vinna Oscar denna gången, det är han värd (fast jag har förstås inte kollat inte konkurrensen han har i år). Så tack Jeanette för trevligt biobesök ^^


Idag blir det mer pluggande av... på ett eller annat sätt. Jag har börjat skriva på vår hemtenta, fast det är förstås mest bara lösa tankar och ett enkelt utkast, men det är en början! Jag vet några ämnen jag vill diskutera, men måste också hitta exempel ur kurslitteraturen att utgå ifrån. Inte alls så lätt, men det ska gå.
Just nu försöker jag bestämma när jag ska göra vad. Har diskat, skrivit en smula tenta, men inte så mycket mer... Borde äta något, särskilt om jag tänkt gå på IT-introduktionen i skolan om en stund? Eller ska man ta det nästa vecka? Och ikväll ska jag tvätta, men det är också en lägenhetsvisning... men samma lägenhet har visning på söndag? Fåniga små val och kval! Skönt att man inte har större problem :P

RSS 2.0