Sälar, valar, pingviner, delfiner

Just nu är jag i Kaikoura. Jag lämnade Duncannon och Blenheim igår, och bor nu på Adelphi Backpackers. Det är mysigt, inte världens bästa boende, men mycket mer karaktär än förra boendet. Huset är gammalt, för att vara Nya Zeeländskt. Det öppnade som hotell 1921 och har stått här sen dess, trots stormar och översvämningar.

Igårkväll gick jag och handlade på andra sidan gatan, och påvägen tillbaka gjorde jag en praktvurpa. Snubblade när jag kommit upp på trottoaren och föll hårt på knäna. Tappade mina matvaror också. Det som gjorde mig riktigt ledsen var att folk såg det hända - utan att göra något. Det satt två ungdomar utanför vandrarhemmet och rökte. De såg väldigt nyfiket på mig, kanske lite medlidande, men lyfte inte ett finger för att hjälpa mig. De frågade inte ens hur det gick. Det kan jag säga helt säkert att jag skulle göra om jag såg någon ramla - fråga om de var okej... Men så tycker tydligen inte alla...
Nu har jag ont i knäna. Jag har redan ett dåligt knä sen tidigare, det tog lyckligtvis mindre av smällen. Så nu smärtar det andra knäet mer för ovanlighetens skull... Ingen stor tröst, men det går väl över snart nog.

Kvällen blev iallafall bättre sen. De har en enorm filmsamling här, så det sitter nästan alltid någon och tittar. Mysiga, mjuka soffor, härligt inrett rum, bra film och ibland bra sällskap.

Nyss gick jag och bokade en delfintur för imorgon. Tusen tack, kära föräldrar, för att ni bjuder på det ^^ Ska få simma med vilda delfiner, det ska bli underbart! Men man vet aldrig hur det blir, när det gäller vilda delfiner och väder ute på havet... Hoppas det går smidigt... Tror de tänker klämma in mig i våtdräkt också, det ska bli spännande :P

Dagen därpå går jag nog på valtur. Ska bli kul att få vara lite turistig, och att få se valar skulle va helt fantastiskt.

På vägen hit igår åkte bussen längs kusten. Det kryllade av sälar på klipporna, och även ett par pingviner :)


För stunden är jag dock ganska nere. Är nervös inför simningen imorgon... att det inte finns en våtdräkt som passar mig, att det ska dyka upp hajar (ännu mindre risk än våtdräkten tippar jag), att det ska gå för höga vågor för att vi ska kunna simma säkert, m.m.
Dessutom känner jag mig väldigt ensam. Blir så ibland när man reser själv, för man är ju just själv :P  Ingen kompis imorn att simma med delfiner med, det gör jag helt själv. Vissa upplevelser vill man dela med andra. Kanske jag blir vän med någon av de andra simmarna imorn, men det är då det. Just nu är jag ensam i ett rum fullt med folk som ser på dålig komedi.

Loooonely, I'm Mr. Lonely, I have nobooody, for my ooown

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0